İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür’ün kardeşi ve daha önceki futbolcu Gökhan Şükür de AK Parti Milletvekili Ali Gültekin Kılınç ile alakalı dava açtı.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür’ün kardeşi ve daha önceki futbolcu Gökhan Şükür de AK Parti Milletvekili Ali Gültekin Kılınç ile alakalı dava açtı. Kılınç’ın, ‘Hakan Şükür ve kardeşi Gökhan Şükür’ün 17 Aralık operasyonunun senaryosunu hazırlayanlar arasında’ iddiasıyla alakalı yazılı bir açıklama yapan Gökhan Şükür, “17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile bağlantım olduğu iddiasına yer veren haberler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.” dedi. Gökhan Şükür, konuya ilişkin soruları ve müzakere taleplerini vekili Avukat Nazlı Sezer’in (0212) 293 93 01 – (0532) 511 51 19 nolu telefonlarından sağlayabileceklerini de belirten Gökhan Şükür, yaptığı yazılı açıklamada ‘Sayın Gazeteci’ başlığında şu ifadelere yer verdi:

“07.03.2014 tarihinde çeşitli basın ve yayın araçları ile ilanlan, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile bağlantım olduğu iddiasına yer veren haberler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Bu iddiayı, Didim’e bağlı Akbük beldesinde katıldığı seçim ofisi açılışında ortaya atan AK Parti Aydın milletvekili Ali Gültekin Kılınç’ın böyle bir bilgisi ve buna destek herhangi bir vesikası var ise aylar önce açılan alakalı soruşturma dosyasına sunmasını rica ederim.

Sayın milletvekilinin bahsettiği Yugoslavya’da yapılacağı öne sürülen üniversite, yardım parası olarak toplandığı öne sürülen 4,5 milyon dolardık para ve sair konulara ilişkin hiçbir irtibatım ve bilgim de yoktur. Ayrıca konuyla alakalı ismi geçen hiç bir şahsı da tanımıyorum.

Halihazırda Yugoslavya diye bir ülke dahi yokken bu tamamı ile yalan ve bir dizi film senaryosu şeklinde yaratılan, hiçbir bağımın meydana gelmediği hikayeyi ortaya atanlar, bu haberi dayanağını araştırmaksızın sütunlarına taşıyan gazete, web siteleri ve televizyon kanalları ile alakalı avukatım, Avukat Nazlı Sezer ihtiyaç duyulan çalışmayı başlatmış olup haklarında “iftira” suçundan suç ilaninda bulunacaktır. Bu çirkin ve komik senaryo ile tarafıma saldırıda bulunan kişilerin ihtiyaç duyulan cezayı almaları sağlanacaktır.

Doğru bilgileri siz kıymetli basın mensuplarına sunar; mevcut haberlerin ve internet ortamında bulunan düzeltilmesi olası tüm bilgilerin doğru bilgiler içerir şekilde düzeltilmesi ve işbu açıklamamın aynen; gazete, internet ortamı ve televizyonlarınızda yayınlanması hususunda ricacı olurum.”

AKP’Lİ GÜLTEKİN KILINÇ’IN İDDİASI

Bu arada AKP milletvekili Ali Gültekin Kılınç, yaptığı açıklamada, “16 Aralık akşam namazı sonrası, bütün bankalar kapanmış ancak Hakan Şükür’ün kardeşi Gökhan Şükür elinde 4,5 milyon dolarlık parayla Halk Bankası Genel Müdürünün evine gelmiş. Hakan Şükür ise bu olaya arabulucu olmuş. Para ise yapılacak bir üniversite için hayırseverlerce toplanmış. Para sonrası gün transfer edilecekken, 17 Aralık sabahı, namaz vaktinde Halk Bankası Genel Müdürünün evine baskın yapılıyor ve aslında sır olması gereken bilgiler bir anda medyayla paylaşılıyor. Çuvallarla dolu evrak ise bir gecede, her nasılsa savcı tarafından okunuyor. Bunun sonucu Türkiye genelinde ülkenin kalkınması için önemli projelerin sahiplerini, üstlenicilerini ve Türkiye’yi ileriye taşıyacak mimarları bir anda içeriye aldılar ve mal varlıklarına da el koydular. Maksat Türkiye’nin şaha kalkışını önlemekti,” ifadelerini kullanmıştı.

 

Kaynak: Medya365.com